Tårnkranførerkurs (G2 / G3)

Tårnkran kurs inneholder grunnleggende sikkerhetsopplæring for operatører av tårnkran. Krav om forkunnskap er G11 stropp, sertifisert opplæring.

Om kurset

Et kurs i tårnkranfører G2 består av to moduler: Modul 2.5 Teori tårnkran og modul 3.5 Praktisk bruk. Modul 2.5 vil gi deg en god teoretisk innføring i sikker bruk av tårnkran. I tillegg vil du få innsikt i prinsippene for tårnkraners konstruksjon, bruk, virkemåte og vedlikehold. Denne modulen lærer deg om kravene til kranfører, bruksområdene for tårnkraner, ulykker med tårnkraner, oppbygging, konstruksjon og montering, hydraulikk, elektronikk og montering, vindkrefter og lastdiagram, stiltau/blokker, kontroll og vedlikehold, oppstilling og sikkerhetsregler ved bruk og sertifisering/dokumentasjon. Denne delen av kurset avsluttes med en teoretisk prøve.

Modul 3.5 gir deg en god generell grunnopplæring i sikker bruk og praktisk forståelse for prinsippene for tårnkraner. Denne praktiske modulen går gjennom en tårnkrans konstruksjon, oppbygning, betjening, bruksegenskaper, bruksområder, sikkerhetsutstyr, viktige kontrollpunkter og vedlikehold.

STED/ADRESSE

Eikeskogvegen 78, 5570 Aksdal